Turkish Cargo Groeit Exponentieel: Eén op de Twintig Luchtvrachtzendingen Wereldwijd

Turkish Cargo, het luchtvrachtmerk van Turkish Airlines, heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door zich te vestigen als een van de drie grootste luchtvrachtvervoerders ter wereld.

Turkish Cargo Groeit Exponentieel: Eén op de Twintig Luchtvrachtzendingen Wereldwijd
Editör: Turkinfo.nl
04 Ağustos 2024 - 22:20

Sinds augustus 2023 heeft het bedrijf prominente merken in Amerika, Europa en het Verre Oosten ingehaald en is het nu verantwoordelijk voor één op de twintig luchtvrachtzendingen wereldwijd.

 Ali Türk, adjunct-directeur van Turkish Airlines, verklaarde dat het bedrijf in de eerste helft van dit jaar zijn wereldwijde marktaandeel heeft vergroot tot 5,8%, met een piek van 6% in mei 2023. "Dit betekent dat we simpelweg één op de twintig luchtvrachtzendingen vervoeren," aldus Türk.

Deze groei is indrukwekkend, gezien de recente uitdagingen in de wereldwijde economie en logistieke sector, zoals de COVID-19-pandemie en conflicten in Oekraïne en het Midden-Oosten. Turkish Cargo heeft deze obstakels overwonnen door meer dan 7.000 vrachtvluchten uit te voeren met passagiersvliegtuigen tijdens de pandemie, waarmee ze capaciteitsproblemen wisten te overwinnen. Daarnaast verzorgden ze medische leveringen naar meer dan 400 bestemmingen, wat hun cruciale rol in de wereldwijde gezondheidszorg benadrukt.

Met een vloot van 456 vliegtuigen, waaronder 21 vrachtvliegtuigen, biedt Turkish Cargo directe vrachtvluchten naar 105 bestemmingen in 135 landen. Dit maakt hen de luchtvrachtmaatschappij met de meeste bestemmingen wereldwijd. Dankzij hun strategische hub en uitgebreide wereldwijde netwerk kunnen ze de verste uithoeken van de wereld binnen een dag verbinden, zoals van Los Angeles naar Tokio.

Ali Türk benadrukte verder dat Turkish Cargo, dankzij hun sterke infrastructuur en operationele capaciteiten, een aanzienlijk concurrentievoordeel heeft in de wereldwijde markt. Met hun geavanceerde SMARTIST-faciliteit blijven ze een toonaangevende speler in de luchtvrachtindustrie, klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en hun positie verder te versterken.

Turkish Cargo's groei en prestaties onderstrepen hun inzet voor wereldwijde connectiviteit en hun vermogen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden, wat hen tot een belangrijke speler maakt in de wereldwijde logistieke sector.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!