Turkije Ziet Jaarlijkse Inflatie Stijgen tot 67,07% in Februari

Turkije wordt geconfronteerd met toenemende economische uitdagingen, waarbij de jaarlijkse inflatie in februari een nieuw hoogtepunt bereikte van 67,07%. Deze cijfers, vrijgegeven door het Turkse Statistische Instituut (TurkStat), tonen een stijging ten opzichte van de 64,86% die in januari werd geregistreerd.

Turkije Ziet Jaarlijkse Inflatie Stijgen tot 67,07% in Februari
Editör: Turkinfo.nl
04 Mart 2024 - 21:51

Turkije Ziet Jaarlijkse Inflatie Stijgen tot 67,07% in Februari

Een opvallende observatie is dat kleding en schoeisel een relatief lagere jaarlijkse prijsstijging vertoonden, met slechts 43,44%. Dit staat in schril contrast met sectoren zoals hotels, cafés en restaurants, die een aanzienlijk hogere stijging noteerden van 94,78%, volgens gegevens van TurkStat.

De maandelijkse inflatie in februari bedroeg 4,53%, terwijl de inflatie op rollende basis van 12 maanden een aanzienlijk niveau van 55,91% bereikte. Deze cijfers weerspiegelen de voortdurende economische druk waarmee Turkije wordt geconfronteerd, met een breed scala aan uitdagingen, waaronder valutaschommelingen en geopolitieke onzekerheid.

Terwijl regeringen en beleidsmakers trachten maatregelen te treffen om deze economische turbulentie aan te pakken, blijft het essentieel om de situatie nauwlettend te volgen en te zoeken naar duurzame oplossingen om de inflatie onder controle te krijgen en de stabiliteit te herstellen. Met de wereldwijde economische omstandigheden die voortdurend evolueren, zullen de komende maanden cruciaal zijn voor Turkije om veerkracht te tonen en effectieve beleidsmaatregelen te implementeren om de economische groei te bevorderen en de inflatie te beheersen.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!