Turkije Lanceert Grootschalige High-Tech Stimuleringsprogramma's om Productiebasis te Versterken

ISTANBUL - De Turkse regering heeft een reeks ambitieuze stimuleringsprogramma’s aangekondigd, gericht op het versterken van de nationale capaciteit in hightech-industrieën. Met een gecombineerde investering van 30 miljard dollar in het "HIT-30 High Technology Incentive Program" en andere ondersteunende initiatieven, streeft Turkije ernaar een wereldleider te worden in technologische innovatie.

Turkije Lanceert Grootschalige High-Tech Stimuleringsprogramma's om Productiebasis te Versterken
Editör: Turkinfo.nl
29 Temmuz 2024 - 05:28

Het programma, dat zich richt op sectoren zoals batterijproductie, chipfabricage, elektrische voertuigen, en hernieuwbare energieën zoals zonne- en windenergie, beoogt tegen 2030 meer dan 20 miljard dollar aan private investeringen aan te trekken. De regering biedt substantiële subsidies en belastingprikkels om zowel binnenlandse als internationale investeerders aan te trekken.

De plannen omvatten de oprichting van R&D-centra door enkele van de grootste technologiebedrijven ter wereld, met aanzienlijke financiële ondersteuning voor personeelskosten en operationele uitgaven.

Deze strategische beweging wordt versterkt door aanvullende programma’s zoals het Digital Transformation Support Program en het Green Transformation Support Program, die gericht zijn op het versnellen van de technologische en ecologische modernisering van Turkije.

De Turkse minister van Industrie en Technologie benadrukte dat deze initiatieven essentieel zijn om de export van hightechproducten te verhogen en de economie van het land te diversifiëren. Het doel is om het aandeel van hoge en middelhoge technologische producten en diensten in de totale export te verhogen tot 50% tegen 2030, waarmee Turkije zich positioneert als een cruciale speler op het wereldtoneel van technologische innovatie.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!