Turkije evacueert meer dan 3 duizend Turkse studenten

Evacuatie begint zondag van Turkse studenten die in 7 landen vastzitten vanwege COVID-19, zegt de minister van Buitenlandse Zaken

Turkije evacueert meer dan 3 duizend Turkse studenten
Editör: Turkinfo.nl
22 Mart 2020 - 10:27

Meer dan 3.000 Turkse studenten in zeven landen die vanwege het coronavirus internationale vluchten hebben opgeschort, worden geëvacueerd, zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken zaterdag.

Mevlut Cavusoglu zei op de Turkse televisie dat ten minste 3.358 studenten in het VK, Ierland, Zwitserland, Polen, Italië, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zich hebben aangemeld voor de diplomatieke missies van Turkije die geëvacueerd willen worden.

Het proces begint zondag en studenten worden 14 dagen in quarantaine geplaatst in slaapzalen in de provincies Sakarya en Samsun.

Hij zei dat Turkije morele en materiële steun heeft verleend aan Turkse burgers in landen waar de in- en uitgangen zijn gesloten.

"Als er een wereldwijd probleem is, moeten we het met de hele internationale gemeenschap aanpakken, samen vechten en de solidariteit vergroten", zei hij en wees op de mogelijkheid van een G20-bijeenkomst via videoconferentie de komende dagen.

©MD 
TURKİNFO.NL
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!