Turken in Nederland Bouwen Sportfaciliteit voor Hatay, Zwaar Getroffen door de Aardbeving

Na de verwoestende aardbeving die Hatay in het zuidoosten van Turkije heeft getroffen, komt er hulp uit onverwachte hoeken. De Turkse gemeenschap in Nederland heeft zich verenigd en gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de wederopbouw van de zwaar beschadigde stad.

Turken in Nederland Bouwen Sportfaciliteit voor Hatay, Zwaar Getroffen door de Aardbeving
Editör: Turkinfo.nl
15 Eylül 2024 - 10:32

In samenwerking met de stichting Zutphen Helpt Hatay en de organisatie BM Life, wordt er gewerkt aan de realisatie van een sportfaciliteit in Hatay. Deze inspanning zal niet alleen bijdragen aan de fysieke wederopbouw van de stad, maar ook aan het herstel van de sociale structuur en de gemeenschapszin in de regio.

Samenwerking voor Wederopbouw

BM Life, een organisatie die zich inzet voor humanitaire hulp, reist binnenkort opnieuw af naar Hatay om de hulpactie verder vorm te geven. Deze keer staat de actie in het teken van wederopbouw, waarbij het plan is om een sportaccommodatie te realiseren die de lokale bevolking, en met name jongeren, nieuwe hoop en mogelijkheden biedt. Het doel is om een plek te creëren waar kinderen en jongeren zich kunnen ontspannen, sporten en samenkomen, zodat ze langzaam de traumatische gevolgen van de aardbeving kunnen verwerken.

De sportfaciliteit zal niet alleen een plek zijn voor sportactiviteiten, maar ook fungeren als een ontmoetingspunt voor de gemeenschap. In tijden van wederopbouw is het van cruciaal belang dat mensen weer samenkomen en steun bij elkaar vinden. Het initiatief van de Turkse gemeenschap in Nederland toont een sterke verbondenheid met hun thuisland en een diepe wens om bij te dragen aan het herstel van Hatay.

Donaties Nodig om Derde Hulpactie te Realiseren

Om de bouw van de sportfaciliteit en de komende hulpactie mogelijk te maken, roept BM Life op tot donaties. De derde reis naar Hatay is gepland en de betrokken partijen zijn vastberaden om de lokale bevolking te helpen bij hun herstel. Met de steun van donateurs hopen zij niet alleen de sportaccommodatie te kunnen realiseren, maar ook om andere belangrijke hulpgoederen en voorzieningen naar de regio te brengen.

"Steun ons en doneer om onze derde reis mogelijk te maken," luidt de oproep van BM Life en Stichting Zutphen Helpt Hatay. De behoefte aan hulp in Hatay blijft groot, en elke bijdrage kan een verschil maken.

Engelse Les voor 200 Studenten

Naast de bouw van de sportfaciliteit zullen Stichting Zutphen Helpt Hatay en BM Life vanaf 23 september een ander bijzonder initiatief lanceren: 200 studenten in Hatay zullen 10 weken lang Engelse les krijgen. Dit educatieve programma is een belangrijke stap in het bieden van kansen aan de jongere generatie in Hatay, zodat ze beter voorbereid zijn op hun toekomst en mogelijk meer mogelijkheden krijgen voor verdere studie of werk.

Het onderwijsprogramma zal worden gefinancierd door donaties en biedt een waardevolle kans voor studenten die door de aardbeving hun reguliere opleiding tijdelijk hebben moeten onderbreken. Het is een tastbaar voorbeeld van hoe de Turkse gemeenschap in Nederland niet alleen fysieke hulp biedt, maar ook investeert in de toekomst van de mensen in Hatay.

Samen Sterker

Het initiatief van de Turkse gemeenschap in Nederland laat zien hoe solidariteit en samenwerking grenzen overstijgen. De wederopbouw van Hatay is niet alleen een taak voor de Turkse overheid, maar een verantwoordelijkheid die wereldwijd gedeeld wordt. Door middel van donaties, educatieve programma’s en het bouwen van faciliteiten zoals de geplande sportaccommodatie, wordt de gemeenschap in Hatay niet alleen materieel geholpen, maar ook moreel gesteund.

De komende maanden zullen van cruciaal belang zijn voor de voortgang van deze projecten. Het succes ervan hangt grotendeels af van de steun die BM Life en Stichting Zutphen Helpt Hatay ontvangen. Donaties, groot of klein, zullen bijdragen aan het herstel van een regio die jarenlang de littekens van de aardbeving zal dragen.

Voor meer informatie over hoe u kunt helpen, of om direct te doneren, kunt u terecht op de websites van BM Life en Stichting Zutphen Helpt Hatay. Samen kunnen we ervoor zorgen dat Hatay weer opstaat.

Steun nu en maak een verschil.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!