President Erdoğan kondigt nationale rouwdag af voor Heniyye

President Recep Tayyip Erdoğan heeft aangekondigd dat vandaag een nationale rouwdag wordt gehouden vanwege de dood van Hamas Politiek Bureau Hoofd Ismail Heniyye.

President Erdoğan kondigt nationale rouwdag af voor Heniyye
Editör: Turkinfo.nl
02 Ağustos 2024 - 07:53

President Recep Tayyip Erdoğan maakte via zijn sociale media-account bekend dat er een nationale rouwdag van één dag is afgekondigd vanwege de dood van Ismail Heniyye, het hoofd van het Politiek Bureau van Hamas. De president verklaarde: "Om onze steun voor de Palestijnse zaak en onze solidariteit met onze Palestijnse broeders te tonen, is er vandaag (vrijdag 2 augustus) een nationale rouwdag van één dag afgekondigd vanwege de dood van Ismail Heniyye. Wij gedenken Ismail Heniyye en alle Palestijnse martelaren met respect en betuigen ons medeleven aan het Palestijnse volk namens mijzelf en mijn natie."

In de post van president Erdoğan werd ook het besluit over de afkondiging van nationale rouw gedeeld, met zijn handtekening.

In het betreffende besluit stond: "Vanwege de dood van Hamas Politiek Bureau Hoofd Ismail Heniyye, een van de prominente leiders van de Palestijnse zaak, als gevolg van een laffe moordaanslag op 31 juli 2024 in Teheran, is besloten om voor één dag nationale rouw af te kondigen en de vlaggen in het hele land en bij onze buitenlandse vertegenwoordigingen op vrijdag 2 augustus 2024 tot zonsondergang halfstok te hangen. Wij verzoeken u hiervan op de hoogte te zijn en te handelen naar aanleiding van deze informatie."

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!