President Erdoğan Bespreekt Belangrijke Onderwerpen met President Putin tijdens de SCO-top in Astana

ASTANA - President Recep Tayyip Erdoğan ontmoette de Russische president Vladimir Poetin tijdens de 24e Staatshoofdenbijeenkomst van de Shanghai Samenwerkingsorganisatie (SCO) in de hoofdstad van Kazachstan, Astana. De ontmoeting, die plaatsvond in een hotel, duurde een uur en was besloten.

President Erdoğan Bespreekt Belangrijke Onderwerpen met President Putin tijdens de SCO-top in Astana
Editör: Turkinfo.nl
03 Temmuz 2024 - 21:53

Bij de bijeenkomst waren ook de minister van Buitenlandse Zaken Hakan Fidan, de minister van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen Alparslan Bayraktar, de minister van Financiën Mehmet Şimşek, de minister van Handel Ömer Bolat en de presidentiële hoofdadviseur voor Buitenlandse Zaken en Veiligheid, ambassadeur Akif Çağatay Kılıç, aanwezig.

Verklaring van het Presidentiële Communicatie Directoraat over de Erdoğan-Poetin Ontmoeting

Volgens een verklaring van het Presidentiële Communicatie Directoraat bespraken Erdoğan en Poetin tijdens hun ontmoeting in Astana de bilaterale betrekkingen tussen Turkije en Rusland, de huidige situatie in de Oekraïne-Rusland oorlog, de aanvallen van Israël op Palestijnse gebieden, de zoektocht naar oplossingen voor de spanningen in Syrië en kwesties met betrekking tot de bestrijding van terrorisme.

President Erdoğan benadrukte dat Turkije blijft streven naar vrede in de regio en de wereld. Hij stelde dat Turkije een bemiddelingsbasis kan creëren om de oorlog tussen Rusland en Oekraïne eerst met een staakt-het-vuren en daarna met vrede te beëindigen. Erdoğan zei dat een rechtvaardige vrede, die beide partijen tevreden zou stellen, mogelijk is.

Erdoğan wees erop dat de aanvallen van Israël op Palestijnse gebieden en de dreigementen tegen Libanon gericht zijn op regionale en mondiale vrede en veiligheid. Hij waarschuwde dat de verspreiding van de conflicten de grootste schade aan de landen in de regio zou toebrengen en riep de internationale gemeenschap op zich te concentreren op het stoppen van Israël.

President Erdoğan benadrukte dat Turkije vastbesloten is om de oprichting van een terroristische staat net over haar grenzen te voorkomen. Hij onderstreepte het belang van concrete stappen om de instabiliteit, die gunstige omstandigheden creëert voor terroristische organisaties, met name de Syrische burgeroorlog, te beëindigen. Erdoğan verklaarde dat Turkije bereid is samen te werken voor een oplossing.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!