NAVO Besluit Top in Turkije te Houden

In de Slotverklaring van de NAVO is aangekondigd dat na de top in Nederland in 2025, de volgende top in Turkije zal plaatsvinden. De verklaring werd afgegeven na de tweedaagse NAVO-top in Washington D.C.

NAVO Besluit Top in Turkije te Houden
Editör: Turkinfo.nl
11 Temmuz 2024 - 08:22

In de verklaring wordt benadrukt dat het bondgenootschap Oekraïne zal blijven steunen op "de onomkeerbare weg naar volledige Europese-Atlantische integratie, inclusief NAVO-lidmaatschap". Verder staat in de verklaring dat de bondgenoten van plan zijn om volgend jaar minstens 40 miljard euro (43,28 miljard dollar) aan militaire hulp aan Oekraïne te verstrekken.

Daarnaast wordt in de verklaring een oproep gedaan aan de Volksrepubliek China, als permanent lid van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, om alle materiële en politieke steun aan de oorlogsinspanningen van Rusland te stoppen. "We roepen de Volksrepubliek China op om de steun aan de oorlogsinspanningen van Rusland in welke vorm dan ook te beëindigen," aldus de verklaring.

Voortzetting van de Strijd tegen Terrorisme

De strijd tegen terrorisme blijft een essentieel onderdeel van de collectieve verdediging van de NAVO, aldus de verklaring. "We zullen vastberaden blijven reageren op de dreigingen en uitdagingen die door terroristen en terroristische organisaties worden opgeworpen."

Bedankje aan de Verenigde Staten

In de verklaring werd ook dank uitgesproken aan de Verenigde Staten voor het gastheerschap van de 75e NAVO-top. Het werd tevens bevestigd dat na de top in Nederland in 2025, de volgende top in Turkije zal plaatsvinden.

Deze beslissingen en uitspraken benadrukken de voortdurende inzet van de NAVO voor veiligheid en samenwerking onder haar leden, terwijl zij wereldwijd grote geopolitieke kwesties en uitdagingen aanpakken.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!