Limak İnşaat bereikt 48e plaats in wereldranglijst van grootste bouwbedrijven

ISTANBUL – Limak İnşaat is met zijn projecten buiten Turkije en aanzienlijke investeringen gestegen naar de 48e plaats op de wereldranglijst van grootste bouwbedrijven, en is daarmee het enige Turkse bedrijf dat de top 50 heeft bereikt.

Limak İnşaat bereikt 48e plaats in wereldranglijst van grootste bouwbedrijven
Editör: Turkinfo.nl
12 Eylül 2024 - 21:53

12 september 2024, door Muhammet Fatih Kabasakal

Volgens een verklaring van het bedrijf heeft het internationale bouwtijdschrift Engineering News Record (ENR) zijn jaarlijkse lijst van 'De 250 Grootste Internationale Aannemers van 2024' bekendgemaakt. Turkije staat wereldwijd op de tweede plaats, na China, met 42 bedrijven in deze ranglijst. Limak İnşaat is hierbij de enige Turkse onderneming in de top 50, en heeft daarmee ook de leidende positie onder de Turkse bedrijven ingenomen door twee plaatsen te stijgen ten opzichte van vorig jaar.

De ENR-lijst wordt samengesteld op basis van de inkomsten die aannemers jaarlijks genereren uit hun internationale activiteiten. Limak İnşaat heeft wereldwijd een sterke reputatie opgebouwd dankzij zijn organisatorische vaardigheden en transparante bedrijfsvoering, waardoor het bedrijf uitdagende en prestigieuze projecten over de hele wereld kan uitvoeren.

Limak İnşaat zet ook in op duurzaamheid

Limak İnşaat is betrokken bij talloze projecten, variërend van luchthavens en havens tot dammen, irrigatiefaciliteiten, snelwegen, waterkrachtcentrales, industriële complexen en olie- en gaspijpleidingen. Het bedrijf blijft zich ook inzetten voor duurzaamheid in al zijn projecten.

De Limak Groep, actief in 14 landen met projecten in verschillende sectoren en meer dan 60.000 werknemers, heeft ambitieuze doelstellingen voor de komende tien jaar. Het bedrijf wil een leider worden op het gebied van inclusiviteit en diversiteit, de favoriete werkgever zijn in al zijn sectoren, en streeft ernaar tegen 2026 de uitstoot met gemiddeld 27% te verminderen en de waterverbruiksefficiëntie met 28% te verbeteren.

Daarnaast is het doel van Limak om in de regio's waarin het actief is, bij te dragen aan de economische en sociale ontwikkeling van lokale gemeenschappen door middel van nationale en internationale partnerschappen die klimaatresistente en aanpasbare gemeenschappen ondersteunen. Verder wil het bedrijf tegen 2030 een 100% duurzame toeleveringsketen realiseren bij al zijn strategische leveranciers.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!