Jaan Roose Maakt Geschiedenis: Eerste Continentoverschrijdende Slackline-Wandeling boven de Bosporus

In Istanbul heeft de Estse atleet Jaan Roose geschiedenis geschreven door als eerste persoon ooit de Bosporus over te steken op een koord, van het Aziatische naar het Europese deel van de stad. Roose liep in 47 minuten de 1074 meter lange lijn die gespannen was tussen de twee oevers, op een hoogte van 165 meter boven de zeespiegel, langs de 15 Juli Martelarenbrug.

Jaan Roose Maakt Geschiedenis: Eerste Continentoverschrijdende Slackline-Wandeling boven de Bosporus
Editör: Turkinfo.nl
17 Eylül 2024 - 21:43

Estse Atleet Jaan Roose Wandelt 1 km Hoog Boven de Bosporus

De prestatie vond plaats tijdens het Continental Pass-evenement, ondersteund door het Turkse Ministerie van Transport en Infrastructuur en de Algemene Directie van Wegenbouw. Roose, die Red Bull-atleet is en drievoudig wereldkampioen slacklinen, maakte indruk met zijn geduld en focus, ondanks de uitdagende weersomstandigheden en de sterke stromingen in de Bosporus.

Na zijn oversteek maakte Roose een kort eerbetoon aan Turkije door een klein stukje met de Turkse vlag in zijn hand over de lijn te lopen.

In een verklaring na de wandeling zei Roose: “De Bosporus heeft een ongelooflijke natuurlijke schoonheid en een cultuur van duizenden jaren oud. De wisselende weersomstandigheden en sterke zeestromingen maakten deze wandeling uniek. Ik heb geschiedenis geschreven, en dat maakt me heel blij.”

Vorig jaar brak Roose ook een record in Qatar, waar hij de langste slackline-wandeling op een enkel gebouw voltooide. Hij gaf aan dat hij in de toekomst graag meer projecten in Turkije wil doen. "Het was een uitdaging om binnen de stad en op zo'n hoogte van 165 meter 1 kilometer te lopen, met zoveel afleidingen om me heen. Maar ik ben blij dat ik het heb gehaald,” voegde hij eraan toe.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!