Internationaal Drugskartel Ontmanteld in Spanje: 42 Arrestaties Tijdens Argay Operatie

In een gecoördineerde internationale actie, bekend als de Argay Operatie, hebben politie-eenheden uit Turkije, Spanje en Frankrijk een grote slag geslagen tegen een omvangrijk drugskartel dat in Spanje actief was. Bij deze actie zijn 42 drugshandelaren gearresteerd, waaronder de beruchte kartelleider Kerim Dağlıoğlu, die in Turkije bekend stond onder de alias Emre Karaca en internationaal werd gezocht.

Internationaal Drugskartel Ontmanteld in Spanje: 42 Arrestaties Tijdens Argay Operatie
Editör: Turkinfo.nl
26 Haziran 2024 - 14:51

De Argay Operatie, die plaatsvond in de steden Granada, Malaga en Sevilla, resulteerde in de inbeslagname van meer dan twee ton drugs, waaronder grote hoeveelheden cocaïne en heroïne. Daarnaast werden talrijke vuurwapens, luxe voertuigen en grote sommen contant geld geconfisqueerd, waardoor de financiële structuur van het kartel een zware slag werd toegebracht.

De arrestaties omvatten niet alleen Spaanse burgers, maar ook individuen uit Duitsland, Oostenrijk, Syrië, Montenegro, Roemenië, Oekraïne, Argentinië en Venezuela, wat de uitgebreide internationale reikwijdte van de operatie onderstreept. Deze operatie, die bijna negen maanden van intensieve voorbereiding vereiste, begon op 11 juni en is een toonbeeld van succesvolle internationale politiële samenwerking.

De samenwerking tussen de diverse nationale politiediensten, waaronder de Spaanse Guardia Civil, de Turkse veiligheidsdiensten en de Franse politie, was cruciaal voor het slagen van deze operatie. Meer dan 400 agenten waren betrokken bij de uitvoering, wat het complexe en grondige karakter van deze grensoverschrijdende politieactie benadrukt.

De succesvolle ontmanteling van dit kartel markeert een belangrijke overwinning in de strijd tegen de internationale drugshandel en toont de effectiviteit aan van samenwerking over de grenzen heen bij de bestrijding van georganiseerde misdaad. De impact van deze operatie zal vermoedelijk nog lange tijd voelbaar zijn binnen de internationale drugshandel netwerken, en dient als een waarschuwing aan andere criminele organisaties over de vastberadenheid en capaciteit van internationale politiediensten om dergelijke netwerken te ontmantelen.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!