Turkije exporteert tomaten naar 57 landen

Turkije heeft in de eerste 5 maanden van 2019 veel tomaten geexporteerd.

Turkije exporteert tomaten naar 57 landen
Turkije exporteert tomaten naar 57 landen Redactie

Voorzitter van de Turkse verantwoordelijke vereniging voor de export vanuit het gebied west Akdeniz, Hakkı Bahar, geeft aan dat per 27 mei Turkije aan 57 landen tomaten exporteert ter waarde van 163 miljoen dollar.

Bahar geeft aan dat er in vergelijking met het jaar ervoor een daling is van 3 procent. Dit is voornamelijk te wijten aan de weersomstandigheden waardoor minder geproduceerd is.

Vorig jaar rond dezelfde periode is het meest gexporteerd naar Roemenie, dit had een waarde van 44 miljoen dollar. Na Roemenie was vorig jaar Rusland de land met de meeste export, 31 miljoen dollar. Bahar geeft verder aan dat Rusland dit jaar een stijging heeft meegemaakt van 201 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Na Rusland komt Roemenie met 22,5 miljoen dollar gevolgd door Oekraine met 11,8 miljoen dollar. Bulgarije volgt deze landen en naar Israel is geexporteerd voor een waarde van 8,4 miljoen dollar.

TOMATEN EXPORT NAAR 47 LANDEN MET EEN WAARDE VAN 67,7 MİLJOEN DOLLAR

De vereniging van exporterende bedrijven in het gebied west Akdeniz, BAIB, heeft per 27 mei naar 47 landen geexporteerd ter waarde van 67,7 miljoen dollar.

©MD
Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
NEEM JE BELANG X
Aantal daklozen sinds 2009 meer dan verdubbeld
Aantal daklozen sinds 2009 meer dan verdubbeld
Werkloosheid 25- tot 45-jarigen in juli gestegen
Werkloosheid 25- tot 45-jarigen in juli gestegen