Grootste probleem van Nederland is de alsmaar stijgende zorgkosten
Zorgkosten bij gezinnen in Nederland is op dit moment na de huur en/of hypotheekkosten de grootste stabiele kostenpost.
Volgens het Nederlands Cultureel Planbureau zijn de zorgkosten bij een gemiddelde familie in Nederland ongeveer 23 procent van de vaste lasten. Als de gevestigde politiek hier geen maatregelen tegen treft en het op deze manier blijft verder ontwikkelen zal dit percentage stijgen naar 36 procent in 2040. Dit zou betekenen dat 33 procent van de uitgaven van een gezin enkel en alleen zorgkosten zullen zijn.
Met de verkiezingen in het zicht zien we dat de gevestigde politiek niet al te veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Bijna alle partijen hebben het in hun verkiezingsprogramma enkel en alleen over het eigen risico die men jaarlijks moet betalen en dat dit verlaagd gaat worden. Echter, dit is maar een klein deel van het probleem. De minimale kosten die een gezin per maand heeft aan zorgkosten is ongeveer 200 a 220 euro als men de meest goedkope versie van de zorgverzekeraars kiest.
Ieder jaar wordt gezien dat de maandelijkse kosten voor zorgkosten stijgen, terwijl de inhoud minder en minder wordt. Steeds meer medicijnen en/of behandelingen worden uit de standaardpakketten gehaald.
Als we al deze ontwikkelingen in ogenschouw nemen tezamen met de politieke inhoud van de partijen lijkt het erop dat dit problematiek voorlopig niet opgelost gaat worden door de politiek, ook niet met de verkiezingen in opkomst.
©MD
Alle berichten met bron Turkinfo en @MD mogen zonder toestemming niet gepubliceerd of gebruikt worden
FACEBOOK YORUMLAR