Engineeringstests Beginnen voor Nieuwe Turkse Elektrische Fastback Sedan: Lancering van de Togg T10F Verwacht in 2025

Istanbul — De Turkse autofabrikant Togg heeft officieel de engineeringstests gestart voor zijn nieuwste volledig elektrische fastback sedan, de T10F. Deze tests vinden plaats in erkende centra in zowel Turkije als in het buitenland, als voorbereiding op de geplande lancering en pre-orders die voor 2025 op de agenda staan.

Engineeringstests Beginnen voor Nieuwe Turkse Elektrische Fastback Sedan: Lancering van de Togg T10F Verwacht in 2025
Editör: Turkinfo.nl
10 Ağustos 2024 - 06:12

Togg’s CEO, Mehmet Gürcan Karakaş, bevestigde dat het bedrijf hard werkt om de T10F, die voor het eerst werd onthuld op 27 december, naar de markt te brengen. De T10F volgt op de succesvolle introductie van het eerste elektrische voertuig van Turkije, een sport utility vehicle (SUV), die in december 2019 werd gepresenteerd.

“We zijn begonnen met de testprocessen voor de T10F, een fastback sedan die is ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse designtrends en de verwachtingen van sedanliefhebbers,” aldus Karakaş. Hij benadrukte dat de lancering van de T10F gepland staat voor het eerste kwartaal van 2025, waarna gebruikers vanaf april hun pre-orders kunnen plaatsen, beginnend in Turkije.

De CEO wees er ook op dat Togg's eerdere projecten, zoals de bouw van de Technologiecampus in Gemlik (Bursa) en de uitrol van het T10X-model in 2023, succesvol zijn afgerond. Meer dan 19.500 gebruikers in 81 provincies van Turkije hebben inmiddels de T10X in ontvangst genomen.

Net als de T10X zal de T10F worden uitgerust met geavanceerde technologie die de gebruiker centraal stelt. De auto zal voortdurend verbonden zijn met het internet via slimme leefoplossingen en zal zich kunnen ontwikkelen en vernieuwen via updates op afstand.

Karakaş benadrukte dat Togg als nieuwkomer in de markt snel marktaandeel heeft veroverd, met name in het C-SUV-segment en onder elektrische voertuigen. Het bedrijf bereidt zich nu voor om zijn eerste stappen te zetten op de Europese markt, te beginnen met Duitsland.

De CEO schetste een ambitieuze toekomstvisie waarin Togg vijf verschillende modellen en een miljoen voertuigen wil produceren tegen 2032. Dit plan maakt deel uit van een bredere strategie, waarbij Togg samenwerkt met partners zoals het digitale ervaringsplatform Trumore, de groene energie-oplossingen van Trugo en Siro, en het hightechbedrijf Trutek.

De T10F zal worden uitgebracht in drie varianten: Standard Range met achterwielaandrijving (RWD), Long Range RWD, en Long Range met vierwielaandrijving (AWD). De krachtige AWD-versie, met een koppel van 700 Nm, zal een bereik bieden tot 530 kilometer. De batterijcapaciteit varieert van 52,4 kWh in het standaardmodel tot 88,5 kWh in het long-range model.

Het ontwerp van de T10F, dat is gebaseerd op hetzelfde C-platform als de T10X, behoudt de kenmerkende stijl van Togg met een volumineus en modern achterontwerp dat dynamiek en sportiviteit uitstraalt.

Verslag door Sahika Malkoc vanuit Istanbul

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!