De 'Wereld's Meest Bezochte Steden' lijst is gepubliceerd: Eerste en vierde stad zijn uit Turkije

Volgens de 'Wereld's Meest Bezochte Steden' lijst van 2023 staat Istanbul op de eerste plaats met 20,2 miljoen bezoekers. Een andere stad op de lijst uit Turkije is Antalya. Het marktonderzoeksbureau Euromonitor International heeft de meest bezochte steden in 2023 gepubliceerd. Istanbul staat bovenaan de lijst.

De 'Wereld's Meest Bezochte Steden' lijst is gepubliceerd: Eerste en vierde stad zijn uit Turkije
Editör: Turkinfo.nl
21 Temmuz 2024 - 06:01

Met een keuze van 20,2 miljoen bezoekers, wordt Istanbul gevolgd door Londen met 18,8 miljoen bezoekers, en Dubai op de derde plaats met 16,8 miljoen bezoekers. Op de vierde plaats staat Antalya met 15,7 miljoen bezoekers. Hong Kong is in de ranglijst gedaald.

De hoofdstad van Frankrijk, Parijs, werd de vijfde meest bezochte stad, terwijl Hong Kong, die voor de coronapandemie regelmatig bovenaan stond als de meest bezochte stad ter wereld, nu op de zesde plaats staat. Waarom Istanbul?

Istanbul, dat op de eerste plaats staat in de ranglijst van meest bezochte steden, wordt verwacht dat het aantal bezoekers in 2024 zal toenemen. Time Out magazine onderzocht de belangrijkste redenen voor de populariteit van Istanbul en schreef dat de versoepeling van visumvereisten voor reizigers uit de VS en Canada, de adembenemende uitzichten, culturele rijkdom, winkelmogelijkheden, historische rijkdom en de mengeling van Aziatische en Europese culturen, bijdragen aan de toenemende populariteit van de stad. De top 10 meest bezochte steden zijn als volgt gerangschikt:

  1. Istanbul (Turkije), 20,2m
  2. Londen (Verenigd Koninkrijk), 18,8m
  3. Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), 16,8m
  4. Antalya (Turkije), 15,7m
  5. Parijs (Frankrijk), 15,5m
  6. Hong Kong (China), 14,7m
  7. Bangkok (Thailand), 12,2m
  8. New York City (VS), 11,7m
  9. Cancun (Mexico), 10,8m
  10. Mekka (Saoedi-Arabië), 10,8m

Nieuwsbericht redigeren en klaarmaken voor publicatie:

Titel: "Istanbul en Antalya onder de Top 4 Wereld's Meest Bezochte Steden in 2023"

Inhoud: Istanbul heeft de toppositie veroverd als de meest bezochte stad ter wereld in 2023, met meer dan 20 miljoen bezoekers, volgens de nieuwste gegevens van Euromonitor International. Deze Turkse metropool wordt gevolgd door Londen, Dubai en Antalya, die respectievelijk de tweede, derde en vierde plaats innemen.

In een jaar waarin internationale reizen een sterke heropleving kenden, blijkt uit de lijst dat Antalya ook opmerkelijk populair blijft met 15,7 miljoen bezoekers. Parijs en Hong Kong volgen als vijfde en zesde, hoewel Hong Kong een terugval heeft ervaren in zijn rangschikking.

Analisten wijzen op de versoepelde visumvereisten voor reizigers uit Noord-Amerika als een significante factor in de populariteit van Turkse steden. Ook de unieke combinatie van adembenemende landschappen, rijke cultuur, en historische sites zijn doorslaggevend in de aantrekkingskracht van Istanbul en Antalya op toeristen wereldwijd.

Met steden verspreid over verschillende continenten toont de lijst van 2023 een divers beeld van wereldwijde reisvoorkeuren, waarbij steden uit Azië, Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten allen prominent aanwezig zijn in de top 10.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!