De wereld eet van Turkse keuken!
Turkije staat op derde plaats met het exporteren van gerechten
Volgens een onderzoek uitgevoerd op de universiteit van Minnesota in de VS staat Turkije op de derde plaats van de lijst met meest gerechten exporterende landen. Op deze lijst van 52 landen staat Italië op de eerste plaats en Japan op de tweede plaats.
Voor het onderzoek, uitgevoerd door deze universiteit, zijn de restaurants en de keukens van 52 landen onderzocht. Turkije is op deze lijst achter Italië en Japan de derde land geworden die de meeste gerechten exporteert.
Italië staat bovenaan de lijst met de meest exporterende gerechten. Japan staat op deze lijst op de tweede plaats en Turkije op de derde plaats.
Volgens de gegevens van deze zelfde onderzoek is Turkije wel de land waar in het land zelf met 80,9% het meeste uit eigen keuken gegeten wordt. Hiermee neemt Turkije de eerste plaats en wordt Turkije opgevolgd door China met 78,4% en Italië met 78%.
Turkse gerechten die het meest gewild zijn in het buitenland
De bekendheid van Turkse gerechten is al een lange tijd grensoverschrijdend. Wat zijn nu de gerechten die in het buitenland het meest gewild zijn?
(Notitie: Yoghurt staat niet op de lijst omdat deze geserveerd wordt bij de meeste gerechten)
Doner Kebab
Turkse koffie
Turkse thee
Lokum (Turks fruit)
Lahmacun (Turkse Pizza)
Dürüm
Künefe
İskender Kebap
İmam Bayıldı
Çiğköfte
Kumbir
Diverse Börek soorten
Turkse brood, Pide, is ook heel erg gewild.
@MD
Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.
FACEBOOK YORUMLAR