De mensenrechten rapport van Nederland

Prof. Dr. Canatan van de Sabahattin Zaim universiteit in Istanbul heeft het 2014 mensenrechten rapport van Nederland gepubliceerd. Canatan geeft hierin aan dat Nederland de laatste jaren vaak de mensenrechten heeft geschonden.

De mensenrechten rapport van Nederland
Editör: Turkinfo.nl
05 Ocak 2016 - 14:04

DEN HAAG - Prof. Dr. Canatan van de Sabahattin Zaim universiteit in Istanbul geeft in zijn rapport aan dat Nederland de laatste jaren vaak de mensenrechten geschonden heeft en als reden wordt hiervoor de opkomst van extreem rechts genoemd.



In het rapport geeft Canatan aan dat deze ontwikkeling de leefomstandigheden voor migranten vermoeilijkt. De in 2000 gestartte landelijke tendens, die met de 11 september gebeurtenissen versterkt werden, van de opkomst van extreem rechts in Nederland heeft de migranten, in het bijzonder de moslims, op de kaart gezet als een zondebok. Canatan geeft in zijn rapport aan dat in Nederland de laatste jaren de mensenrechten serieus geschonden worden en dat de politiek dit ook accepteert. Het land zou dit moeten accepteren en zou hier een oplossing voor moeten zoeken, aldus Canatan.



Het idee om een rapport op te stellen over Nederland is ontstaan tijdens een immigratie semposium. Het doel was een rapport op te stellen waarbij de geschonden rechten centraal staan.



Het is niet de bedoeling geweest om Nederland te kwetsen of onder druk te zetten vervolgt Canatan zijn woorden en zegt:



“Het onderzoek dat we met een groep van 5 personen hebeen uitgevoerd had als doel om de geschonden rechten en de opgevoerde druk te onderzoeken. Het is niet onze bedoeling om Nederland onder druk te zetten. De in 2014 geschonden mensenrechten kunnen we verdelen in 3 groepen. De eerste zijn de anti islamitische en anti migranten uitspraken van de extreem rechtse Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders. De tweede zijn de problemen die de migranten ervaren op de arbeidsmarkt. Vooral de jongeren slagen er steeds minder in om een stageplek of werkplek te vinden. Als laatste de Nederlandse kijk op de verenigingen en scholen die een geloofsovertuiging vervolgen, de islam. Er wordt gesuggereert dat deze verenigingen en scholen de integratie sterk afremmen. Deze gesprekken hebben zelfs ertoe geleid dat 2 van Turkse afkomst zijnde partijlijden uit hun partij zijn gezet. Ook moeten we de aanvallen op de moskeeen niet vergeten.”



Nederland verlaat steeds meer de multicultuur gedachte en zien steeds meet de etnische minderheden als een probleem, aldus Canatan. Dit zorgt ervoor dat de moslims en andere migranten telkens het centraal punt van de discussie zijn.



Canatan, die aangeeft dat de andere politieke partijen hier ook een rol in gespeeld hebben, heeft de volgende uitspraken gedaan:



“De huidige politieke partijen hadden een front moeten vormen tegen extreem rechts. Echter, door vrees voor verlies van stemmen hebben ze dit niet gedaan. Om de problemen, die we vandaag de dag ervaren, op te lossen zijn 2 mogelijke paden. Of de discussies omtrent migranten en anti islamieten moet geheel stoppen of deze gesprekken moeten naar een ander niveau gebracht worden. Naast politiek moeten ook de kerken, openbare organisaties en geloofsovertuigingen tesamen een dialoog vormen over dit onderwerp en op zoek gaan naar oplossingen.”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!