De "Hartslag" van de Wereld Klopte in Turkije

In Turkije hebben Turkse chirurgen met een minimaal invasieve methode, zonder de borstkas te openen, hartoperaties uitgevoerd bij drie verschillende patiënten. Deze operaties werden live uitgezonden en door meer dan 300 artsen uit binnen- en buitenland gevolgd.

De "Hartslag" van de Wereld Klopte in Turkije
Editör: Turkinfo.nl
29 Eylül 2024 - 09:29

Artsen die de operaties bijwoonden, stelden tijdens de uitzending vragen en kregen gedetailleerde informatie over de toegepaste operatietechniek van het team onder leiding van Prof. Dr. Serkan Durdu, voorzitter van de Minimal Invasieve Werkgroep van de Turkse Vereniging voor Cardiovasculaire Chirurgie.

Innovaties in Hartchirurgie

Prof. Dr. Durdu legde in een interview uit dat hartziekten wereldwijd, inclusief in Turkije, nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak zijn. Dankzij technologische ontwikkelingen en robotica in de hartchirurgie kunnen nu nieuwe technieken worden toegepast die het comfort van de patiënt verbeteren. Omdat er geen open hartoperaties worden uitgevoerd, is er minder kans op complicaties zoals infecties en is er geen bloedtransfusie nodig. Patiënten kunnen hierdoor ook sneller uit het ziekenhuis worden ontslagen. Durdu benadrukte dat deze geavanceerde procedures ook in Turkije met succes worden uitgevoerd.

Hij wees erop dat met de technologische vooruitgang belangrijke stappen zijn gezet voor de gezondheid van het hart. Deze baanbrekende innovaties verbeteren niet alleen de resultaten van de behandeling, maar ook het comfort voor de patiënt. Turkije speelt hierin een belangrijke rol en loopt op sommige gebieden zelfs voor op andere landen.

Turkije als Voorbeeld in Hartchirurgie

Volgens Prof. Dr. Durdu is Turkije een voorbeeld op het gebied van hartchirurgie, vooral dankzij de veelgebruikte robotica en minimaal invasieve technieken. "We gebruiken technologie op de meest efficiënte manier, wat zowel het comfort van de patiënt als het succes van de behandeling verhoogt," aldus Durdu. Turkije heeft zich ontwikkeld van een toeschouwer naar een leidende positie in deze sector en is nu een voorbeeld voor andere landen in de wereld.

Durdu benadrukte dat de techniek van minimaal invasieve operaties, waarbij slechts een kleine incisie nodig is, wereldwijd slechts in een beperkt aantal centra wordt toegepast.

Het Belang van Opleiding en Innovatie

Tijdens de derde "Robotica/Minimal Invasieve Hartchirurgie Top" werd het belang van technologische ontwikkelingen in de hartchirurgie nogmaals benadrukt. Aan de top, met als thema "Paradigmaverschuiving in Hartchirurgie en Hartteam", namen naast Turkse artsen ook specialisten uit tien andere landen deel.

Durdu gaf aan dat het cruciaal is jonge chirurgen op te leiden en hen kennis te laten maken met de nieuwste technologieën. "Deze top bood jonge chirurgen een unieke kans om de nieuwste technologieën te leren kennen en hun vaardigheden verder te ontwikkelen," aldus Durdu.

Wereldleider in Minimale Invasieve Hartchirurgie

Durdu benadrukte de voordelen van minimaal invasieve en robotische technieken ten opzichte van traditionele open hartoperaties. Bij deze nieuwe methoden is er minder risico op complicaties zoals infecties, bloedingen en longproblemen. Patiënten hebben bovendien geen bloedtransfusie nodig, en de opnameduur in het ziekenhuis is veel korter, wat zowel sociaal-economische als psychosociale voordelen biedt.

Turkse chirurgen hebben wereldwijd aanzienlijke successen geboekt op dit gebied. Durdu merkte op: "Turkije behoort tot de top drie in de wereld op het gebied van minimaal invasieve en robotische hartchirurgie. Ons land heeft vele Europese landen en zelfs centra in de Verenigde Staten ingehaald."

Daarnaast speelt Turkije een steeds grotere rol in medisch toerisme, met name vanuit de Golfstaten, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Oekraïne en Rusland, waar patiënten speciaal naar Turkije komen voor minimaal invasieve hartoperaties.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!