De Duitse Bondskanselier Scholz bezoekt op 19 oktober Turkije

De Duitse Bondskanselier Olaf Scholz zal op 19 oktober Turkije bezoeken, zo werd gemeld.

De Duitse Bondskanselier Scholz bezoekt op 19 oktober Turkije
Editör: Turkinfo.nl
11 Ekim 2024 - 14:04

Berlijn De plaatsvervangende woordvoerder van de Duitse regering, Wolfgang Büchner, kondigde tijdens een persconferentie in Berlijn aan dat Bondskanselier Scholz volgende week naar Turkije zal reizen. Scholz zal op 19 oktober in Istanbul een ontmoeting hebben met de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Na het overleg zal er een gezamenlijke persconferentie worden gehouden, aldus Büchner.

Büchner verklaarde dat hij vooraf geen details over de inhoud van het gesprek kon geven, maar verwacht dat onderwerpen zoals de oorlog in Oekraïne, de situatie in het Midden-Oosten, migratie, bilaterale betrekkingen en economische beleidskwesties aan bod zullen komen.

Op de vraag over de houding van de Duitse regering ten aanzien van de verkoop van Eurofighters, gaf Büchner aan dat hij geen commentaar kon geven op de aankomende gesprekken en dat er zoals gebruikelijk geen gedetailleerde informatie over wapenexporten zal worden gedeeld.

Een journalist vroeg of er tijdens dit bezoek iets nieuws te verwachten viel. Büchner herhaalde dat hij geen mededelingen kon doen over wapenexporten, maar voegde toe: "Van een bezoek van de Duitse Bondskanselier aan de Turkse president kun je altijd iets nieuws verwachten."

De plaatsvervangende woordvoerder benadrukte ook dat de oorlog in Oekraïne een belangrijk onderwerp tijdens het bezoek zal zijn en noemde Turkije een belangrijke partner in dit conflict.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!