Carnavalsvreugde in Belgische "Turkse dorp"

In het Belgische Faymonville, wat ook bekend staat als de Turkse dorp, heeft de carnaval voor vele vreugde en kleurrijke sfeer gezorgd.

Carnavalsvreugde in Belgische "Turkse dorp"
Editör: Turkinfo.nl
10 Şubat 2016 - 11:32

Door ook deelname aan het carnaval van de omliggende dorpen zijn vele mensen in verschillende leeftijden achter de paarden met Turkse vlaggen gelopen. Tijdens het carnaval hebben deelnemers van omliggende dorpen de aandacht weten te vragen door indrukwekkende kostumen te dragen van diverse bevolkingen.



De dorpelingen, die aangeven dat zij “Turk” genoemd worden om geen belasting te moeten betalen aan de kerk, geven aan enorm genoten te hebben van het carnaval.



Het carnaval waar veel snoepgoed en drank is uitgedeeld, werd door vele Turken uit Belgie en omringende landen bezocht.



Döne Çirpi, die voor het eerst op het carnaval is gekomen, vertelde: “We zijn enorm tevreden geworden toen we de Turkse vlag zagen. Het is voor ons een eer om te zien dat zo een festifiteit in Belgie kan plaatsvinden. We zijn zeer blij hier te mogen zijn.”



Şengül Erdoğan, die aangeeft dat ze vanuit de hoofdstad van Belgie Brussel is gekomen, zegt “Het is heel mooi om te zien dat een Belg op een paard de Turkse vlag wappert.”. İsmail Erdoğdu vindt dat ook de Turken aan het carnaval moeten deelnemen.



Bij de ingang van de plaatselijke bibliotheek van Faymonville, een plaatsje in Belgie dichtbij de Duitse grens, is een ingegraven Turkse vlag te zien op marmer. In het gebouw ziet men in de ramen gegrafeerd de motieven van de Turkse vlag.



Het voetbal team Genç Türkler Birliği van het dorp



Het voetbalteam RFC Turkania (Genç Türkler Birliği) komt uit in de amateurs en draagt in de competite tenues met de Turkse vlag als logo. De enige hotel in de stad draagt de naam “De Oude Sultan” (Le Vieux Sultan).



Verhalen gaan dat het dorpje in Faymonville, waar geen Turken wonen maar wel het Turkse dorp genoemd wordt, zo is genoemd in de achtste eeuw. Er wordt beweert dat de dorpelingen weigerden deel te nemen aan de kruistochten van de kerken, maar de meest uitgebriede verhaal gaat erom dat de dorpelingen van Faymonville in de 16de en 17de eeuw weigerden de kerkelijke belastingen te betalen die de kerken hadden ingevoerd tegen het Osmaanse Rijk. De kerken vonden dat de dorpelingen hierdoor samenwerkten met de Moslims en hierdoor werden ze “Turk” genoemd.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!