Cappadocië streeft naar nieuwe records in het toeristenseizoen van 2024

Cappadocië, een regio die bekend staat om zijn historische, culturele en natuurlijke schoonheden, en diverse toeristische activiteiten, trekt toeristen uit alle hoeken van de wereld. Dit jaar wordt er opnieuw een recordaantal bezoekers verwacht.

Cappadocië streeft naar nieuwe records in het toeristenseizoen van 2024
Editör: Turkinfo.nl
22 Mayıs 2024 - 17:34

In de valleien van Cappadocië, bedekt met natuurlijke rotsformaties, trekken de uit rots gehouwen historische kerken, kloosters en ondergrondse steden bezoekers aan. De regio is ook prominent aanwezig met zijn populaire luchtballontours.

Volgens de gouverneur van Nevşehir, Ali Fidan, blijft Cappadocië een belangrijke bestemming die zowel lokale als internationale toeristen willen bezoeken. "We kijken niet alleen naar de aantallen om de trends in ons toerisme te beoordelen, maar vorig jaar werd het record voor het aantal bezoekers aller tijden gebroken," zei Fidan. In de eerste vier maanden van dit jaar zag de regio een toename van 25% in bezoekersaantallen bij musea en archeologische sites, tot 1.090.000, en een 74% stijging in het aantal passagiers voor ballonvluchten, tot 155.000. Ook de luchthaven zag een toename van 27% in vliegtuigen en passagiers.

Voor 2024 verwacht men meer dan 5 miljoen toeristen. Fidan merkte op dat Cappadocië vooral druk is tijdens mei-juni en september-oktober, maar dat het toerisme het hele jaar door aanhoudt. "We verwachten dit jaar gemakkelijk de 5 miljoen bezoekers te bereiken en zelfs te overschrijden. We ontvangen bezoekers uit de hele wereld. Vorig jaar hadden we vooral veel bezoekers uit Spanje, de VS, Zuid-Korea, Indonesië en Italië. Dit jaar zien we een toename in bezoekers uit de Volksrepubliek China en landen uit de Balkan en Latijns-Amerika," voegde hij toe.

 

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!