BOTAŞ en Shell Türkiye ondertekenen LNG-leveringsovereenkomst

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) heeft een overeenkomst getekend met Shell Türkiye voor de levering van vloeibaar aardgas (LNG) met een jaarlijkse capaciteit van 4 miljard kubieke meter. Deze overeenkomst zal naar verwachting flexibiliteit en prijsvoordeel bieden bij de gaslevering aan Turkije.

BOTAŞ en Shell Türkiye ondertekenen LNG-leveringsovereenkomst
Editör: Turkinfo.nl
04 Eylül 2024 - 11:39

In november 2023 verlengde Turkije zijn LNG-overeenkomst met Algerije, die oorspronkelijk in 2024 zou aflopen, tot 2027. In april sloot Turkije bovendien een 10-jarige overeenkomst met Oman voor de levering van 1 miljoen ton LNG per jaar, die in 2025 zal beginnen.

In mei tekende BOTAŞ een 10-jarige overeenkomst met het Amerikaanse bedrijf ExxonMobil voor de jaarlijkse levering van 2,5 miljoen ton LNG (ongeveer 3,2 miljard kubieke meter).

De meest recente LNG-leveringsovereenkomst werd op 2 september ondertekend door BOTAŞ en Shell tijdens een ceremonie in het Ministerie van Energie en Natuurlijke Hulpbronnen. Volgens de overeenkomst zal Shell gedurende 10 jaar jaarlijks 4 miljard kubieke meter LNG aan Turkije leveren. De levering, die 40 vrachten omvat, zal in 2027 beginnen.

Daarnaast verlengde Turkije, zoals eerder vermeld, de LNG-overeenkomst met Algerije tot 2027 en zal de levering van Oman, op basis van de in april ondertekende overeenkomst, in 2025 van start gaan.

Conclusie: Met deze recente overeenkomst versterkt Turkije zijn LNG-leveringsketen, wat kan bijdragen aan een stabielere energievoorziening en meer flexibiliteit in de gasmarkt.

©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Turkinfo Hollanda Haber'i:

Adreslerinden takip edin!