Amerikaanse econoom: Halal-economie heeft een zeer mooie toekomst
Volgens een in de VS gevestigde econoom gaat de economie rond halalproducten - die voldoen aan de islamitische normen - een zeer mooie toekomst tegemoet.
Yayınlanma :
27.11.2022 12:45
Güncelleme :
27.11.2022 12:45


Het grootste deel van de "halal-economie" bevindt zich in de financiële sector, maar het niet-financiële deel moet ook worden uitgebreid, vertelde Mohammad Kabir Hassan, een econoom aan de Universiteit van New Orleans, aan Anadolu Agency.
Het is een economie van $ 6 biljoen, maar het grootste deel daarvan is de islamitische financiën - ongeveer $ 4 biljoen. We moeten dus echt het niet-financiële deel van de halal-economie uitbreiden.
Halal-economie is een groter concept, dat veel gebieden bestrijkt, zoals textiel, cosmetica en medische producten, herinnerde hij zich.
De voordelen van halal-producten en -diensten moeten aan de mensen worden geadverteerd, voegde hij eraan toe.
Over het standpunt van Türkiye zei hij: "De Turkse halal-economie kan een soort rolmodel zijn voor de rest van de moslimwereld."
Hij zei ook dat Türkiye een zeer gediversifieerde economie heeft, het exporteert duizenden producten naar 200 verschillende landen,
Türkiye heeft een "rijke geschiedenis" en een "zeer dynamische leider", merkte de econoom op, en zei: "De islamitische wereld heeft echt geen leiderschap, er zijn niet echt veel leiders zoals (Turkse president Recep Tayyip) Erdogan."
Hij noemde het nieuwe economische model van het land, gebaseerd op investeringen, productie, werkgelegenheid en export, en zei dat het model moet worden geïntegreerd met het concept van islamitische financiën en halal-economie.
"We moeten overgaan op financiering op basis van nulrente", voegde hij eraan toe.
Kritiek op het bestaande oude economische beleid zei hij: "Als de inflatie stijgt, verhoogt u de rente. Ja, u verlaagt de inflatie, maar u krijgt ook een recessie."
©TURKİNFO.NL
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: