Reklam
Reklam

Vasten in Nederland 18 uur per dag

Nederland is een van de landen waarbij de zon het laatst onder gaat waardoor de moslims in Nederland meer dan 18 uur vasten.

Vasten in Nederland 18 uur per dag
Editör: Turkinfo.nl
29 Mayıs 2017 - 05:18
Reklam

Afgelopen zaterdag is de vastenmaand voor de moslims begonnen en deze dagen zijn ook gelijk de warmste dagen, afgelopen dagen boven de 30 graden, van het jaar waardoor de start van de vastenmaand direct heel moeilijk is begonnen. De moslimgemeenschap in Nederland zal dit jaar ongeveer 18 uur per dag vasten dit jaar.



Het gebed, dat begint nadat ’s avonds gegeten is, begint nu middernacht omdat de zon laat onder gaat en de mensen dus laat mogen eten. Momenteel gaat de zon iets voor 22:00 uur onder waardoor de moslims in Nederland pas rond deze tijd mogen eten. Hierdoor begint het gebed rond 23:11 uur en eindigt deze rond 00:30 uur.



Volgens de gegevens van de islamitische gemeenschap begint het avondeten rond 21:51 uur en moeten de moslims stoppen met eten rond 03:58 uur. Hierdoor wordt ongeveer 18 uur per dag gevast in Nederland.



In Nederland leven ongeveer 1 miljoen Moslims. Het grootste deel van deze Moslimgemeenschap wordt gevormd door de Turken en de Marokkanen.



 



©MD



Alle berichten met bron Turkinfo en @MD mogen zonder toestemming niet gepubliceerd of gebruikt worden


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum