Reklam
Reklam

Turkse ondernemers helpen een kerk die in crisis is geraakt

De Eusebius Kerk die in het Nederlandse Arnhem staat is tijdens de Tweede Wereldoorlog flink beschadigd.

Turkse ondernemers helpen een kerk die in crisis is geraakt
Editör: Turkinfo.nl
31 Mart 2017 - 05:34
Reklam

De kerk, die via restauratie in de oorspronkelijke staat is gebracht, wordt door Christenen al jarenlang voor religieuze activiteiten gebruikt. De kerk is in de afgelopen jaren opnieuw gerestaureerd en omdat de kosten voor deze restauratie van de Eusebius-kerk erg hoog waren ontstond er een financiële crisis.

    

De Eusebius Kerk in Arnhem & de ondernemers van Turkse afkomst

Om deze crisis het hoofd te bieden heeft het bestuur van de stichting met ondersteuning van de gouverneur van het gebied en de gemeente een benefietmarkt georganiseerd ten bate van de kerk. De receptie die met dit doeleinde georganiseerd werd, werd ook gesteund door de Turkse ondernemers uit Arnhem. De Turkse ondernemers die aangaven dat zij Nederland als hun tweede vaderland beschouwen, hebben als volgt verteld waarom zij de kerk steunen:

“Wij wonen al bijna 50 jaar hier in Arnhem, samen met mensen uit verschillende landen. Wij zijn hier als arbeiders gekomen, maar hebben in Nederland onderwijs gevolgd en omdat wij het belangrijk vinden om te ondernemen, hebben wij ons hierin ontwikkeld en vervullen nu een belangrijke plaats. Ons vaderland is Turkije. Dit zullen we nooit vergeten en Turkije zal altijd in ons hart zijn. Maar ons tweede vaderland is de plek waar we wonen, waar we leven en waar we werken en dat is Nederland. 



Wij willen graag de wetten van Nederland volgen en ons aanpassen aan de gewoontes en gebruiken hier in Nederland. Op deze manier willen wij leven, zonder geassimileerd te worden. Wij ondersteunen de moskeeën al jaren en de Nederlanders nemen deel aan de festivals en benefietmarkten van de moskeeën en de Turkse verenigingen. Wij zijn hier als Turkse ondernemers om ook een bijdrage te leveren aan de restauratie van de Eusebius-kerk.”



 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum