Reklam
Reklam

Trump gewaarschuwd door Duitsland en Nederland

Duitsland en Nederland hebben gereageerd op Trump, die een aantal inwoners van hun land niet heeft toegelaten in de VS.

Trump gewaarschuwd door Duitsland en Nederland
Editör: Turkinfo.nl
30 Ocak 2017 - 05:48
Reklam

De politiek in Duitsland en Nederland hebben hun reactie gegeven op de Amerikaanse president Donald Trump, die een verbod heeft gelegd op de binnenkomst van een bewoners van een aantal moslimlanden.



De Duitse premier Angela Merkel heeft een verklaring middels haar woordvoerder Steffen Seibert gedaan na een gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump. Ze heeft haar teleurstelling geuit op de beslissing van Trump dat bewoners van 7 moslimlanden een verbod hebben gekregen de VS te betreden.  Seibert geeft verder aan dat Merkel in haar verklaring aangeeft dat dit een foute beslissing is van Donald Trump en vervolgd “Merkel geeft verder aan dat het vechten tegen de terroristen niet begrensd kan zijn tot het veroordelen van een bepaalde etnische groep en / of mensen met een bepaalde geloofsovertuiging”.



De Nederlandse premier Mark Rutten heeft aangegeven dat het niet acceptabel is om een verbod in te stellen op bewoners van 7 moslimlanden om de VS te betreden. Dit kan nimmer geaccepteerd worden. De oppositie heeft de premier gevraagd sterk en daadkrachtig te zijn in zijn reactie op deze beslissing van Donald Trump.



Beide landen hebben via de lokale ambassades in de VS om meer uitleg gevraagd. Beide landen willen vooral meer informatie over Nederlandse en Duitse staatsburgers die een dubbele nationaliteit hebben. Wat de regels hieromtrent zijn, is nog niet helemaal duidelijk en hier wordt gekeken of meer informatie gewonnen kan worden.



©MD



Alle berichten met bron Turkinfo en @MD mogen zonder toestemming niet gepubliceerd of gebruikt worden


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum