Reklam
Reklam

PvdA blijft verliezen volgens de verkiezings peilingen in Nederland

Volgens de peilingen in Nederland blijft PvdA verder zakken in Nederland.

PvdA blijft verliezen volgens de verkiezings peilingen in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
07 Mart 2016 - 07:05
Reklam

Volgens een enquete die Nederland breed is gehouden blijft de rechtse partij van Wilders (PVV) de grootste in de peilingen.



VVD, de coalitiepartner van PvdA, ziet zijn zetels langzamerhad toenemen, terwijl PvdA blijft inleveren.



Coalitepartijen veliezen zetels in Nederland



De coalitepartijen VVD en PvdA hadden na de landelijke verkiezingen van 12 september 2012 samen 79 zetels in de kamer. Als vandaag de verkiezingen zouden zijn zouden beide coalitiepartijen niet verder komen dan 31 zetels.



De PvdA is geen leidend partij meerin Nederland



PvdA, dat jarenlang een van de leidende partijen in Nederland was en altijd in de top 3 van partijen in Nederland stond, neemt momenteel volgens de peilingen de zevende plaats in op de lijst van partijen met 8 zetels.



De vluchtelingenstroom maakt de partij van Wilders de eerste partij



Als vandaag verkiezingen zouden zijn in Nederland wordt de PVV van Wilders de eerste partij in Nederland.



PVV is als winnaar uitgekomen in de laatste verkiezings enquete. De partij van Geert Wilders, de PVV, heeft in zijn eentje meer zetels volgens de peilingen dan de zetels van de coalitie partijen bij elkaar.



De ontwikkelingen van de laatste maanden op het gebied van vluchtelingen bij de balkan landen hebben de PVV geholpen met deze stijging. Hetzelfde gold ook voor de enquete in Keulen, dat gunstig uitviel voor de extremisten na de gebeurtenissen in Keulen.



Met zijn tegen geluiden over de vluchtelingen en met zijn jarenlange uitingen om de grenzen dich te gooien zou de partij van Geert Wilders  (PVV) als grootste partij uit de verkiezingen komen als vandaag verkiezingen gehouden zouden worden.



Volgens de landelijk gehouden enquete is de PVV van Wilders veruit de grootste partij. Volgens de wekelijks gehouden onderzoek van Maurice de Hond zal de PVV van Wilders vandaag 38 zetels krijgen als vandaag verkiezingen zouden zijn. Tijdens de verkiezingen van 2012 had de partij van Wilders 15 zetels gewonnen.



Nederland, dat gewend is telkens een coalitie van 2 partijen te hebben, zou na een verkiezing mogelijk geregeerd worden door een coalitie van 3, 4 of zelfs 5 partijen.



Als vandaag verkiezingen zouden zijn in Nederland zou de zetelverdeling als volgt uit zien:





©MD

Attentie: berichtgeving van Turkinfo.nl mag niet elders gepubliceerd worden zonder schrijftelijke toestemming van Turkinfo.nl


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum