Reklam
Reklam

Inkomstenbelasting voor het jaar 2015

De belastingdienst heeft ongeveer 7,6 miljoen mensen een bericht gestuurd voor het invullen van de inkomstenbelasting voor 2015.

Inkomstenbelasting voor het jaar 2015
Editör: Turkinfo.nl
09 Şubat 2016 - 19:24
Reklam

Indien u bericht heeft ontvangen dat u uw aangifte moet doen voor de inkomstenbelasting, dan bent u verplicht dit te doen voor 1 mei aanstaande.



Indien u bericht ontvangen heeft, echter u heeft niets aan te geven aan de belastingdienst, dan hoeft u niets te doen.



Mensen die hun aangifte ingedient hebben voor 1 april 2016 zijn er zeker van dat ze voor 1 juli 2016 bericht krijgen van de belastingdienst.



Het termijn waarin de aangifte gedaan moet worden is ook dit jaar nog 1 maand extra.



Doordat in voorgaande jaren de digitale aangiften die in januari en februari gedaan werden niet altijd goed verliepen of dat de systemen niet beschikbaar waren, is besloten om de termijn nu ook weer langer te houden. De deadline van 1 april wat we altijd gewoon waren, is dit jaar dus ook weer verzet naar 1 mei.



Als men na 1 maart de software download van de website van de belastingdienst voor de inkomstenbelasting van 2015, kunnen met ingave van de DIGID gegevens een Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) krijgen, die door de belastingdienst op basis van de hun beschikbare informatie is klaargezet. Het enige wat u dan nog moet doen is de gegevens die voor u ingevuld zijn controleren en accepteren. Waar nodig kunt u gegevens die vooraf ingevuld zijn ook veranderen.



Indien de voor u ingevulde aangifte, VIA, correct, zonder fouten en volledig is, dan is het indienen van de aangifte inkomstenbelasting heel gemakkelijk; met een klik kunt u de gegevens accepteren en verzenden naar de belastingdienst. Hierdoor is het al bijna niet meer nodig om deskundigen in te schakelen voor het invullen van uw aangifte.



Echter, de belastingdienst neemt geen enkele aansprakelijkheid voor wat betreft de vooraf ingevude gegevens. U dient deze dus goed te controleren en waar nodig te corrigeren. Aangezien de belastingdienst niet altijd alles invult, omdat bijvoorbeeld niet alle gegevens bij hen bekend zijn, is het raadzaam om toch een deskundige te raadplegen voor uw aangifte.



Mensen die een bericht ontvangen hebben aangifte te moeten doen, moeten de aangifte voor 1 mei 2016 gedaan hebben. Het is echter mogelijk om uitstel te vragen tot 1 september 2016. Hiervoor dient u contact op te nemen met de belastingdienst in uw woonplaats of via internet electronisch een uitstel aan te vragen.



De volgende gegevens zullen voor u vooraf ingevuld worden indien u de VIA na 1 maart download:





Naam, addres en gegevens over uw partner




Inkomens gerelateerde gegevens, zoals salaris met de inhoudingen




Saldi van uw rekeningen




Gegevens over de hypotheek omtrent uw huis




Gegevens over de huist waarin u woont en indien van toepassing andere huizen die u in uw bezit hebt.




Belasting teruggafes reeds ontvangen





Het is voor uw belang om hier de loon gegevens en de WOZ gegevens van uw huis goed te controleren. Deze kunnen het bedrag dat u moet betalen / ontvangen erg beinvloenden.



 



De volgende gegevens dient u bij de hand te hebben voor het invullen van de aangifte: 





Loon specificaties en overige documenten van uw inkomsten




Indien u in het bezit bent van een woning, de hypotheekoverzicht van de woning.




De formulier die u van de gemeente heeft ontvangen over de WOZ waarde van uw woning




DigiD gegevens




Bank saldi van al uw rekeningen




Indien van toepassing, alle informatie over uw bezittingen




Overzichten van uw schulden





 



 ©MD



Berichten die gekenmert zijn met Turkinfo en ©MD mogen niet zonder schriftelijk toestemming gekopieerd en gepubliceerd worden. Deze mogen op geen enkel manier gebruikt worden.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum