Onderzoek en ontmanteling drugsschip voortgezet

De hulpdiensten hebben zaterdag het ruim van het drugsschip in de dorpshaven geleegd. De politie is de hele dag bezig geweest met het politieonderzoek. Voorlopig is ruim driehonderd liter methamfetamineolie in beslag genomen

Onderzoek en ontmanteling drugsschip voortgezet
Onderzoek en ontmanteling drugsschip voortgezet

Drugslab Moerdijk
Nadat het vrachtschip afgelopen nacht ongeveer 1,5 meter was gezonken, is vanmorgen overleg gevoerd hoe het mogelijk vervuilde water uit het schip gehaald kon worden. Vanaf het begin van de middag heeft een gespecialiseerd bedrijf de vele tonnen water uit het ruim in tankwagens gepompt en afgevoerd. Ondertussen hervatte de politie het onderzoek in de boot en dan met name op het achterdek in de kajuit en de omgeving daarvan.

Resultaat
De eerste resultaten van het politieonderzoek laten zien dat sprake is van een groot drugslaboratorium waar Crystal Meth werd geproduceerd. Voorlopig werd al ruim 300 liter methamfetamineolie in beslag genomen. De handelsprijs van één kilo methamfetamine is ongeveer 15.000 euro. Tevens was een grootschalige partij afval buiten de lab-ruimten aanwezig en een 40-voets container, welke volledig gevuld was met zo’n 10.000 liter drugsafval en chemicaliën voor methamfetamine.

Voortvarend
Tijdens het onderzoek en de ontmanteling kolkte plotseling het water het ruim van het vrachtschip binnen. Op de boot waren midden in de nacht nog veel medewerkers van diverse hulpdiensten aanwezig. Ze moesten hun werkzaamheden in allerijl staken en de boot verlaten. Gelukkig waren al heel veel sporen en waardevolle spullen veiliggesteld. Dankzij zeer voortvarend werk van specialisten is het gelukt om het schip met het drugslab niet te laten zinken. De politie onderzoekt wat de oorzaak is geweest van het feit dat het water plotseling de boot binnenstroomde. In onderstaande film is te zien dat de hulpdiensten het schip snel verlieten en dat zoveel mogelijk goederen werden gered.

Politie.nl

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
NEEM JE BELANG X
Aantal daklozen sinds 2009 meer dan verdubbeld
Aantal daklozen sinds 2009 meer dan verdubbeld
Werkloosheid 25- tot 45-jarigen in juli gestegen
Werkloosheid 25- tot 45-jarigen in juli gestegen