Reklam
Reklam

Export landbouw Nederland 82,5 miljard euro

Nederland, qua oppervlakte te vergelijken als de provincie Konya van Turkije, heeft in 2015 aan landbouw export 82,4 miljard euro (89,7 miljard dollar) binnengehaald.

Export landbouw Nederland 82,5 miljard euro
Editör: Turkinfo.nl
15 Ocak 2016 - 06:59
Reklam

NEDERLANDS WONDER VAN 90 MILJARD IN LANDBOUW



Sinds 2015 is Nederland met een opbrengst van 82,4 miljard euro aan export van landbouw producten de tweede grootste exporteur geworden achter de Verenigde Staten.



Nederland heeft in 2015 een omzet van 82,4 miljard euro aan export van landbouw producten gerealiseerd. Nederland, dat ondanks de embargo van Rusland, zijn export heeft zien groeien, heeft in 2015 een groet van 1,7 miljard euro gerealiseerd. Hiermee is een nieuw record behaald. In 2014 was een export van 80,7 miljard euro gerealiseerd.



Achter het succes van Nederland op het gebied van landbouw ligt het gouden driehoek model. Landbouwers produceren, de staat stimuleert, universiteiten zorgen voor de efficiëntie verhoging. Research & Development, coöperatieve marketing, efficiënte productie model, hoge kwaliteit, hoogwaardig technologie zijn factoren waarmee dit allemaal gerealiseerd wordt.



Nederland, dat met siergewassen en groenten in de wereld export leider is, staat op de  vierde plaats in de wereld voor export van vlees, derde plaats voor export van melk en zuivelproducten en op de vierde plaats als het gaat om export van oliën en vetten.



De lijst van landen waar het meeste landbouw producten geexporteerd worden, wordt aangevuld met Duitsland, Verenigde Staten, Belgie, Engeland, Frankrijk en Italie. Waar aan Europese landen voornamelijk tomaten, paprika, komkommers, vlees, vis, eieren en melk producten verkocht worden, zijn de Nederlandse bloemen wereldwijd modieus.

 





@MD


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum