Reklam
Reklam

5 duizend 581 Nederlanders wonen in Turkije

De Turkse statistieken bureau, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), heeft de getallen gepubliceerd van de in Turkije wonende buitenlanders. In Turkije wonen in totaal 5 duizend 581 buitenlanders met Nederlandse roots.

5 duizend 581 Nederlanders wonen in Turkije
Editör: Turkinfo.nl
19 Şubat 2016 - 06:42
Reklam

Het totaal aan buitenlanders dat in Turkije leeft is gelijk aan 650 duizend 308 personen.



Steeds meet Nederlanders naar Turkije, terwijl in Nederland de Turken minder worden



Terwijl we in Nederland zien dat het aantal Turkse inwoners minder wordt, zien we parallel hieraan dat in Turkije het aantal Nederlanders dat daar gaat wonen toeneemt.



Het aantal was in 2012 gelijk aan 2 duizend 200 Nederlanders. De afgelopen 3 jaar hebben we gezien dat dit aantal verdrievoudigd is. Volgens officiële gegevens leven op dit moment 5 duizend 581 Nederlanders in Turkije.



Grote migratie van Nederland naar Turkije



De afgelopen 4 jaar is het voor het eerst dat de migratie cijfers van Turkije naar Nederland overtroffen worden door de migratie cijfers van Nederland naar Turkije.



Meer Nederlanders keren terug naar Turkije dan Turken die kiezen voor Nederland



De afgelopen 4 jaar is het aantal dat Nederland verlaat richting Turkije bijna verdubbeld tegenover het aantal Turken dat in de richting van Nederland komt. De Turken zijn na de Nederlanders de grootste groepering in Nederland die het land verlaat. Waar in 2015 4 duizend 769 mensen Turkije verruilden voor Nederland, hebben 7 duizend 267 mensen Nederland verlaten. Volgens deze gegevens is het aantal Turken in Nederland gedaald met 2 duizend 498.



De afgelopen 10 jaar is het aantal buitenladers dat in Turkije leeft verviervoudigd. Waar in 2007 het aantal nog 176 duizend was, is het aantal buitenlanders in 2015 gelijk aan 650 duizend.



Nederland neemt de derde plaats in op de lijst van de meeste buitenlanders in Turkije van de Europese landen. De eerste plaats wordt ingenomen door de Duitsers met 56 duizend 647 personen, de tweede plaats door de Oostenrijkers met 12 duizend 9.



5 duizend 538 Nederlanders hebben een huis gekocht in Turkije



Volgens het kadaster van Turkije neemt Nederland met 5 duizend 538 de zevende plaats in van landen waarvan bewoners in Turkije een woning hebben.



Nederlanders in Turkije



De Nederlander Rudolf Van Nunen is de chef van het jaar geworden in Istanbul



De Nederlander die in Istanbul zijn eerste restaurant geopend heeft, serveert hier gerechten naar de smaken van de Turken. De wereld bekende chef Rudolf Van Nunen, die al 22 jaar werkt in Turkije, heeft zijn eerste restaurant geopend.



Peter Jan Rens leeft nu ook in Turkije

Peter Jan Rens, een van de bekende Nederlandse presentatoren in het verleden, heeft gekozen om samen met zijn vrouw en kinderen te wonen in Marmaris.

 



@MD

 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum